Μύλοι

Οι Μύλοι ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της περιοχής μετά την απελευθέρωση και από το 1833 μέχρι το 1848. Οι γέροντες διηγούνται ότι το χωριό γνώρισε ημέρες δόξας και μεγαλείου, ως πρωτεύουσα της περιοχής, όπου λειτουργούσα όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και η Δημογεροντία. Τα άφθονα νερά που πηγάζουν από το Μάκρωνα στους Αγ. Θεοδώρους βοηθούν ώστε να είναι πλούσια η βλάστηση και το χωριό να είναι πνιγμένο στο πράσινο. Λειτουργούσαν πολλοί νερόμυλοι, απ' όπου προέρχεται και το όνομα του χωριού. Πολλοί επισκέπτονται το χωριό για να απολαύσουν την δροσιά που χαρίζουν τα μεγάλα κι ευσκιόφυλλα δένδρα και τα γάργαρα νερά.

Παραλίες Καρύστου

Στο νότιο άκρο της Εύβοιας θα βρείτε μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού. Οι περισσότερες παραλίες της ευρύτερης περιοχής Καρύστου δεν είναι οργανωμένες και αποτελούν ιδανική λύση για μία κοντινή σχετικά εξόρμηση σε ανέγγιχτες ακόμα πανέμορφες θάλασσες και αμμουδιές.

Κόκκινο Κάστρο

Δυτικά των Μύλων στο λόφο βρίσκεται το Καστέλλο Ρόσσο, Κόκκινο Κάστρο, Κιζήλ Χισάρ, που κτίστηκε από τους Λομβαρδούς στις αρχές του 13ου αιώνα.Το φρούριο διατηρείτο και χρησιμοποιείτο μέχρι το 1833, μετά τα σπίτια και τα έξω τείχη γκρεμίστηκαν ή κατεδαφίστηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για το κτίσιμο των σπιτιών. Οι βροχές και ο δυνατός άνεμος, που το χτυπούν αλύπητα έχουν καταστρέψει και τα τείχη του κυρίως φρουρίου της Ακρόπολης.

Κτήμα Μοντοφώλι

Το γλυκό κρασί ‘Κτήμα Μοντοφώλι’ παράγεται αποκλειστικά από αμπέλια του κτήματος και από τις εξαιρετικές ποικιλίες Ασύρτικο, Αηδάνι, Αθήρι και Λιάτικο ενώ οινοποιείται παραδοσιακώς, δηλαδή με τον τρόπο που γίνονται από την αρχαιότητα τα γλυκά κρασιά. Αφού τα σταφύλια λιαστούν για 10 έως 15 ημέρες για να αφυδατωθούν, πιέζονται και γίνονται κρασί. Το κρασί παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια, για 5 χρόνια τουλάχιστον, οπότε και εμφιαλώνεται. Κατόπιν, ηρεμεί για 18 έως 24 μήνες στη φιάλη, πριν διατεθεί στην αγορά.

parallax background

Τι άλλο μπορείτε να δείτε


Τι άλλο μπορείτε να δείτε


pantelio.gr_atraction_5
Λιμανι

Μια χαλαρωτική βόλτα

pantelio.gr_atraction_6
Φαραγγι Δημοσαρη

Πεζοπορία μέσα στη φύση

pantelio.gr_atraction_7
Καστανολλογο

Υπεραιωνόβιες καστανιές